PENGUMUMAN PENTING

JJom tambah saya sebagai rakan anda di akaun pemuka facebook baru saya, Rezza Khanafiah II. Segala pertanyaan masalah agama dan motivasi, perkongsian, rencah kehidupan sebagai pengganti laman blog ini. Banyak perkongsian di sana.

Terima Kasih (^_^)

Para Pengikut

Ahad, September 12

Kepekaan Yang Dibius


MALAYSIA tanah air ku tercinta, setiap masa saban tahun negara mengalami revolusi dari struktur pembangunan dan pentadbiran. Kemampuan negara bersaing dengan negara maju lain dianggap sebaris dan boleh menghasilkan sumber ekonomi sendiri berkelas antarabangsa. Namun di balik kemajuan yang menjadi kebanggaan semua, negara kita juga terpalit dengan isu sosial yang cukup hebat. Tanpa pengawalan dan penerapan nilai murni, kemajuan tadi begitu pesat bersaing dengan keruntuhan moral di kalangan masyarakat, hingga pada suatu masa masyarakat dilihat hilang sensetiviti kepada merebaknya penyakit sosial yang berkudis ini.

Kalau dijadikan bahan perbandingan, penyakit berkudis ini bisa membawa kepada kematian dan lebih parah boleh berjangkit dengan sesiapa sahaja yang kurang anti-biososial ini, berupa iman. Kes berprofil tinggi dilaporkan sejak seminggu dahulu, kehilangan jutawan kosmetik bersama tiga orang lain yang dikaitkan kes pembunuhan semalam. Pedih dan sedih menatap akhbar harian bernama, sungguh memalukan. Tanyalah, siapa sepatutnya dipersalahkan... sedangkan undang-undang telah pun diwartakan namun masih tidak menimbulkan kegerunan di kalangan rakyat, mana puncanya kalau bukan kerana sistem yang ada tidak memenuhi piawaian fitrah manusia.

Oh Malaysia ku, Allah Taala jua tempat mengadu...


0 komentar:

Catat Ulasan

 

LAMAN WACANA MINDA

PENGUNJUNG SEMASA

Egypt Top Blogs

BANTUAN DANA SYAQAH

LALU LINTAS SEMASA

BUKU TERBARU

Dapatkan segera di BKAN masing-masing, dan DPM di seluruh Mesir...

Minda Dewasa Copyright © 2009 Gadget Blog is Designed by Ipietoon Sponsored by Online Business Journal