PENGUMUMAN PENTING

JJom tambah saya sebagai rakan anda di akaun pemuka facebook baru saya, Rezza Khanafiah II. Segala pertanyaan masalah agama dan motivasi, perkongsian, rencah kehidupan sebagai pengganti laman blog ini. Banyak perkongsian di sana.

Terima Kasih (^_^)

Para Pengikut

Ahad, September 12

Hakikat Iman Dan Amal


PENGEMBARAAN kita ini adalah penentu antara dua; iaitu BERJAYA atau CELAKA. Kembara pula bergantung kepada persiapan kita, persiapan paling ampuh ketika di luar kongkongan persekitaran kerana pentingnya FOKUS. Bersihkan hati, pasang niat tinggi untuk menggapai apa yang diingini bukan bercakap di luar kemampuan yang menggerakkan. MAMPU sahaja belum cukup tanpa keinginan sebagai manusia kerana akhirnya menatijahkan SIA-SIA.

Bukanlah iman itu semata-mata mengetahui ERTI dan HAKIKAT iman, kerana ramai pula yang mengetahui hakikat dan erti iman, padahal mereka tidak beriman. Bagaimana hendak mendidik masyarakat agar tahu al-Quran itu pahala membacanya ada, kalau bukan kelalaian dengan kedunian alamatnya al-Quran akan berdebu sebelum disapu sebaik sahaja di bulan Ramadhan. Hakikatnya IMAN dan AMAL.

SALAM EIDUL-FITRI

0 komentar:

Catat Ulasan

 

LAMAN WACANA MINDA

PENGUNJUNG SEMASA

Egypt Top Blogs

BANTUAN DANA SYAQAH

LALU LINTAS SEMASA

BUKU TERBARU

Dapatkan segera di BKAN masing-masing, dan DPM di seluruh Mesir...

Minda Dewasa Copyright © 2009 Gadget Blog is Designed by Ipietoon Sponsored by Online Business Journal