PENGUMUMAN PENTING

JJom tambah saya sebagai rakan anda di akaun pemuka facebook baru saya, Rezza Khanafiah II. Segala pertanyaan masalah agama dan motivasi, perkongsian, rencah kehidupan sebagai pengganti laman blog ini. Banyak perkongsian di sana.

Terima Kasih (^_^)

Para Pengikut

Selasa, Januari 25

Jalan Satu ITU

Membumikan muhasabah baik di waktu siang dan malam adalah kesempatan Agung yang perlu diberi perhatian, kerana antara dua waktu itu manusia lebih suka berpeleseran dengan kerja dunia yang tidak sudah-sudah...


NADANYA seakan-akan sama apabila bertadabbur melalui Kalam Tuhan pada kalimah Tattaqun (takwa).. mengingatkan saya kepada Khabbab diseret di atas padang pasir kerana TAAT, kepada Suraqah bin Malik dijanjikan gelang bertinta emas Kerajaan Kisra kerana SABAR, dan kepada Salman Al-Farisi merelakan mahar kahwin diserahkan kepada Abu Darda' kerana KASIH. Formula kejayaan mereka Mentaati Allah dengan cara hidup Nabi.

Dia tahu itu JALAN MATI. Dia kata tidak mahu ulangi, tapi dia sering kalah. Kalah pada kehendak Nafsu. Kenapa kita perlu berkata tidak mengapa pada dosa kita lakukan hari ini? Mengapa perlu melepaskan kebaikan, sedangkan diri merelakan berada dalam cerca? Kenapa kita perlu tunduk pada nafsu sendiri, hingga tidak bisa bangkit? Tanyalah iman kita di mana kita mahu berakhir.

0 komentar:

Catat Ulasan

 

LAMAN WACANA MINDA

PENGUNJUNG SEMASA

Egypt Top Blogs

BANTUAN DANA SYAQAH

LALU LINTAS SEMASA

BUKU TERBARU

Dapatkan segera di BKAN masing-masing, dan DPM di seluruh Mesir...

Minda Dewasa Copyright © 2009 Gadget Blog is Designed by Ipietoon Sponsored by Online Business Journal