PENGUMUMAN PENTING

JJom tambah saya sebagai rakan anda di akaun pemuka facebook baru saya, Rezza Khanafiah II. Segala pertanyaan masalah agama dan motivasi, perkongsian, rencah kehidupan sebagai pengganti laman blog ini. Banyak perkongsian di sana.

Terima Kasih (^_^)

Para Pengikut

Selasa, Ogos 17

R5: Peringatan Antara Sedar Atau TidakRAMAI sedar bulan Ramadhan bulan dikurniakan pelbagai PAHALA berbanding bulan biasa. Namun antara sedar atau tidak bulan Ramadhan boleh jadi bulan BALA untuk seseorang dapat KENCING MANIS, DARAH TINGGI, SAKIT JANTUNG kerana Nafsu Makan. Bukan TARAWIH menentukan kalian selamat dari NERAKA, tapi SOLAT FARDHU. Susah hendak lihat soff solat Fardhu penuh berbanding solat Tarawih. Islam yang belum Muslim.

Kita mungkin tidak sedar MERCUN sampai satu tahap boleh difatwakan dan diwartakan sebagai HARAM mengikut hukum syariat seperti Zina, dan Arak. Dan orang yang bermain, menjual, dan mengedar Mercun akan memperolehi SAHAM sama seperti peminum arak dan penzina, cuma membedakannya Besar atau Kecil DOSA. Budaya menghalau 'HANTU' begitu popular hingga kesannya ditanggung oleh orang lain. Risikonya kepada diri dan sekitar.

0 komentar:

Catat Ulasan

 

LAMAN WACANA MINDA

PENGUNJUNG SEMASA

Egypt Top Blogs

BANTUAN DANA SYAQAH

LALU LINTAS SEMASA

BUKU TERBARU

Dapatkan segera di BKAN masing-masing, dan DPM di seluruh Mesir...

Minda Dewasa Copyright © 2009 Gadget Blog is Designed by Ipietoon Sponsored by Online Business Journal