PENGUMUMAN PENTING

JJom tambah saya sebagai rakan anda di akaun pemuka facebook baru saya, Rezza Khanafiah II. Segala pertanyaan masalah agama dan motivasi, perkongsian, rencah kehidupan sebagai pengganti laman blog ini. Banyak perkongsian di sana.

Terima Kasih (^_^)

Para Pengikut

Khamis, Januari 31

Jom Dapatkan Buku "Menjadi Hamba Allah" Di Pasaran

Buku "Menjadi Hamba Allah" Telah Terbit


Selepas sekian lama, melalui beberapa prosedur kini buku "Menjadi Hamba Allah" (Diubah untuk tujuan komersial) akan menemui pembaca minggu hadapan. Buku yang baru siap dicetak semalam, akan berada di semua kedai buku, MPH dan stokis tertentu dengan harga pasaran RM19.90 di semenanjung, dan RM22.90 untuk Sabah dan Sarawak.


Sinopsis Dan Ucapan Penulis

Assalamu'alaykum warahmatullahi wabarakatuh.

Memanjatkan rasa syukur, berterima kasih ke hadrat Ilahi, Tuhan sekalian alam. Selawat dalam salam ke atas junjungan besar Nabi Muhammad s.a.w dan ahli keluarga baginda serta para sahabat radhiyallahu anhum ajma'in.

Buku Menjadi Hamba Allah (MHA) ini merupakan buah tangan saya yang ketiga, selepas kejayaan di luar jangkaan buku Berteduh Di Kebun Cinta, dan Melakar Pelangi Cinta. Buku ini adalah bingkisan dan rakaman realiti hidup manusia, dan seorang muslim yang berhadapan sisitem hidup dunia untuk diterapkan sistem hidup islami, syariatullah berlandaskan Al-Quran dan Hadith. Bermula daripada pertalian hidup seorang hamba dan Tuhan, rumahtangga dan kekeluargaan, sosial hidup, persahabatan dibahaskan di dalam buku ini, agar kita dapat mengembalikan semua ini kepada metod cara hidup seperti yang diteladani oleh Rasulullah s.a.w.

Buku bergenre Motivasi Ketuhanan. Mengekalkan konsep penulisan santai, diselitkan dialog untuk menarik minat pembaca mendalami setiap bab yang akan dibincangkan. Diselitkan juga ayat-ayat suci Al-Quran, Hadith dan kata-kata hikmah untuk meletakkan nilai pembacaan yang tinggi bersama sekalung hujah yang mampan.

Di kesempatan ini, saya ingin mengucapkan terima kasih kepada ibu bapa, dan para sahabat yang tidak sirna memberi sokongan padu untuk saya bertungkus-lumus  menyiapkan buku ini. Tidak lupa kepada para guru saya di Maahad Muhammadi Lelaki dan Maahad Amir Indra Petra, tanpa kalian mungkin saya tidak seperti apa sekarang ini.

Kalian tetap di hati saya.

Semoga dengan kewujudan buku Menjadi Hamba Allah ini, menjadi pilihan para pembaca sebagai peransang, titik tolak untuk menetaskan jiwa hamba, berusaha membaiki diri, dan tetap utuh bermujahadah untuk bangkit meraih cinta dan redha Sang Pencipta, Allah Azza Wajalla.

Terimalah buah tangan saya, Menjadi Hamba Allah.

Jom menjadi hamba.Kupasan santai dan efektif dari pelbagai dimensi dalam membicarakan IMAN

Keterangan Buku:

Nama Buku; Menjadi Hamba Allah
Penulis: Tuan Mohd Rezza Tuan Mohd Khanafiah
Nama Pena: Rezza Khanafiah
Genre: Motivasi Ketuhanan
Jumlah Bab: 26
Halaman: 192 (tidak termasuk kulit buku)
Warna Umum Kulit Buku: Hijau Laut
Terbitan: Must Read SDN BHD
Harga Pasaran: RM19.90 (Semenanjung) & RM22.90 (Sabah dan Sarawak)


Antara Kandungan Bab:

SINERGI HIDUP SEORANG HAMBA
MEMILIH  JALAN MERINTIH KE SYURGA
SETANGGI CINTA AGUNG
IKHLAS ITU REDHA
MAHAR CINTA SEORANG HAMBA
HAKIKAT BAHAGIA DICARI
Dan lain-lain...

Nota: untuk maklumat lanjut, tambah saya sebagai rakan facebook di alamat> Rezza Khanafiah


0 komentar:

Catat Ulasan

 

LAMAN WACANA MINDA

PENGUNJUNG SEMASA

Egypt Top Blogs
Topblogs @ iLuvislam

BANTUAN DANA SYAQAH

LALU LINTAS SEMASA

BUKU TERBARU

Dapatkan segera di BKAN masing-masing, dan DPM di seluruh Mesir...

Minda Dewasa Copyright © 2009 Gadget Blog is Designed by Ipietoon Sponsored by Online Business Journal